Nakliye Sözleşmesi

Nakliyat Sözleşmesi Nedir? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eşya taşıma denildiği zaman çok sayıda insan için zorlu ve bir o kadar da sıkıcı bir sürecin başladığı düşüncesi hakimdir. Eşyaların toparlanma süreci ve kırılmayacak şekilde ambalajlanması da zaman almaktadır. Zamanın yanı sıra yorucu olması insanı yıpratmaktadır. Böyle bir durumda en güvenli ve zahmetsiz tercih elbette evden eve nakliyat oluyor. Sorunsuz eşya taşıma işlemi için anlaşacağınız firma seçimi sizi birçok dertten kurtaracaktır. Fakat seçim yaparken yalnızca fiyata değil kaliteli hizmete de dikkat etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Anlaşma sağladığınız taşıma firması ile aranızda bir sözleşme yapmak, oluşabilecek sorunların önüne geçmede etkin rol oynamaktadır.Bursa Evden eve nakliyat sözleşmesi taşıma işleminden önce yapılmalı ve tüm bilgileri içermelidir.

Evden Eve Nakliyat Sözleşmesinde Dikkat Edilecek Hususlar

Eşya taşıması ile ilgili yapılan anlaşmaların açık ve net bir şekilde belirtildiği nakliye sözleşmesi içeriğini çok iyi incelemek gerekir. Söyleşme şartları dışında ki gelişmeler ile ilgili herhangi bir talepte bulunamayacağınızı unutmamalısınız. Eşya taşıma işleminde belirtilen hususlar içerisinde oda sayısı, tahmini eşya miktarı gibi faktörleri belirtmeniz ve bunları yazılı olarak belirtmeniz gerekmektedir. Evden eve nakliyat sözleşmesi içeriğindeki bilgilerin her iki tarafı da bağlamasından dolayı sorumluluklar tam ve eksiksiz olarak yerine getirilebilmektedir. Taleplerinizin karşılanmasında sorun yaşamamak için sözleşme yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

Nakliyat Sözleşmesinin İçeriğinde Neler Olmalı?

Eşyaların özenli bir şekilde taşınabilmesi ve yanlış anlaşılmaların olmaması adına yapılan sözleşme içeriğinde bulunması gereken maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Taşınacak eşyaların alındığı ve götürüleceği yerin hangi katta olduğunun belirtilmesi
  • Her iki yerin de açık adres bilgileri
  • Eşya taşımı esnasında iki yerde de asansör olup olmaması ve asansör kullanılabilirliği ile ilgili bilgi.
  • Eşya paketlemesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kullanılacak olan malzemenin türü belirtilmelidir.
  • Montaj işlemlerine dair ayrıntılı bilgi verilmelidir.
  • Çalışan personel sayısı, araç plakası ve nakliye tutarı.
  • Nakliyeye işleminin hangi tarihte ve saatte yapılacağına dair bilgi.
  • Taşınacak eşyalar ile ilgili nakliyat sigortası yapılıp yapılmayacağı.
  • Nakliyecinin bilgileri adı, soyadı, imzası ve telefon numarası doğru şekilde bildirilmesi gerekir.

Sözleşme içeriğinde ki bilgilerin doğruluğu her iki tarafı da bağladığı için yanlış beyanda bulunulmamasına dikkat edilmelidir. Yapılan sözleşmelerin dışında eşyaların taşınması ile ilgili sigorta yapılması da söz konusu olabilmektedir. Bu işlemlerde yapılan evden eve nakliyat sigortası hem sizin için hem de firma için önemli olup her açıdan avantajlıdır. Eşyalar ile ilgili tüm bilgiler aktarılması sizin mağdur olmanıza engel olacaktır. Nakliyat sözleşmesi ve yapılan sigorta eşyalarınızın güvenli şekilde taşınmasında çok büyük öneme sahiptir. Yapacağınız anlaşmalarının kanunlara uygun olarak hazırlanmasına da özen gösterin. Herhangi bir hak iddiasında bulunacağınız zaman size büyük fayda sağlayacaktır.

Nakliye Sözleşmesi” için 2 yorum

  1. Kaliteli bir yazı olmuş. Bilgi edinmek her zaman önemlidir.

    Liked by 1 kişi

  2. Tşk ederim beslenmenize sevindim

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close